DOMAINE DE NIZAS LE CLOS 2020Francois Lurton
Culesi noaptea, strugurii Syrah, Grenache si Mourvèdre sunt presati la rece (8° C). Dupa 24 de ore, sucul este introdus intr-un rezervor la 8° C timp de cel putin cinci zile inainte de conditionare si fermentare. La sfarsitul perioadei de fermentatie, vinul este maturat la rece pe drojdie facandu-i-se un batonaj fin. Fermecator olfactiv, cu note florale si de fructe proaspete (coacaze rosii, cires de morello), crocant pe palatin, acest vin dezvaluie o frumoasa vioiciune, pastrandu-si rotunjimea si finetea. Excelent alturi de salata de branza de capra, monkfish, fructe de mare, calmar prajit sau arici de mare.
Culesi noaptea, strugurii Syrah, Grenache si Mourvèdre sunt presati la rece (8° C). Dupa 24 de ore, sucul este introdus intr-un rezervor la 8° C timp de cel putin cinci zile inainte de conditionare si fermentare. La sfarsitul perioadei de fermentatie, vinul este maturat la rece pe drojdie facandu-i-se un batonaj fin. Fermecator olfactiv, cu note florale si de fructe proaspete (coacaze rosii, cires de morello), crocant pe palatin, acest vin dezvaluie o frumoasa vioiciune, pastrandu-si rotunjimea si finetea. Excelent alturi de salata de branza de capra, monkfish, fructe de mare, calmar prajit sau arici de mare.