NOVECENTO CHIANTI CLASICO RISERVA DOCG 2015Dievole
93 puncte Robert Parker, 92 puncte Wine Spectator, 91 James Suckling
Novecento Chianti Classico Riserva a fost produs pentru a sarbatori 900 de ani de istorie in Dievole. Povestea a inceput in 1090, cand, conform contractului pastrat in Arhivele Statului din Siena, „doua capoane, 3 paini si 6 monede lucchesi facute din argint bun” au fost platite drept chirie anuala pentru o podgorie in „valea divina” cunoscuta sub numele Dievole.
Procesul de fermentare la temperaturi de 26-28 grade Celsiue in cuve de ciment dureaza 14-15 zile. Urmeaza 17 luni de invechire in baricuri de stejar frantuzesc si inca 6 luni in sticla. Vin de culoare rosu stralucitor. Buchetul intens cu note florale de violete si aroma de fructe rosii coapte. Aciditate buna cu o mineralitate excelenta, bine integrata si taninuri tinere dar elegante. O predominanta de fructe rosii si cirese completeaza gustul. Finalul este placut si persistent.
Este recomandat a se servi alaturi de branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar, la o temperatura de 18 grade Celsius.
93 puncte Robert Parker, 92 puncte Wine Spectator, 91 James Suckling
Novecento Chianti Classico Riserva a fost produs pentru a sarbatori 900 de ani de istorie in Dievole. Povestea a inceput in 1090, cand, conform contractului pastrat in Arhivele Statului din Siena, „doua capoane, 3 paini si 6 monede lucchesi facute din argint bun” au fost platite drept chirie anuala pentru o podgorie in „valea divina” cunoscuta sub numele Dievole.
Procesul de fermentare la temperaturi de 26-28 grade Celsiue in cuve de ciment dureaza 14-15 zile. Urmeaza 17 luni de invechire in baricuri de stejar frantuzesc si inca 6 luni in sticla. Vin de culoare rosu stralucitor. Buchetul intens cu note florale de violete si aroma de fructe rosii coapte. Aciditate buna cu o mineralitate excelenta, bine integrata si taninuri tinere dar elegante. O predominanta de fructe rosii si cirese completeaza gustul. Finalul este placut si persistent.
Este recomandat a se servi alaturi de branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar, la o temperatura de 18 grade Celsius.